…Найкращі вояки –

Запорозькі козаки!

І не буде переводу

Українському народу!



Мабуть немає жодної людини на нашій багатостраждальній Україні, яка б не знала про славну Запорозьку Січ, про січове лицарство, героїчні звитяги, походи і подвиги славних козаків.
Саме до свята українського козацтва у Городоцькій бібліотеці для дітей відбулися «Козацькі забави» за участю учнів 6-А класу Городоцького ліцею № 1 та класного керівника Нелі Василівни Савченко.
Змагались дві команди хлопчиків, а дівчатка були вболівальницями. Протягом усього свята  панувала весела атмосфера, лунали щирий сміх та гучні оплески. Чого тільки не прийшлось робити конкурсантам: скоромовки розповідати, вправно стрибати, марширувати, пантоміми відгадувати, повітряні кульки парами носити,на запитання про козаків відповідати, літачки паперові створювати і запускати,  навипередки малювати козака, козацьких пісень співати, танцювати зі стільцем та шваброю,  ребуси розгадувати, розповіді про козаків складати та листа головному отаману (меру) міста писати.
Змагаючі юнаки, як нащадки славних козаків, проявили спритність, кмітливість, колективізм, дружбу, взаємовиручку, продемонстрували фізичну міць та силу. За всіма діями спостерігали та оцінювали члени журі. Так як перемогла дружба – обидві команди були нагороджені грамотами.
На святі була презентована книжково-ілюстративна виставка «Козацькому роду нема переводу».
Основна мета заходу залучити дітей до джерел національної історії, культури, розширити знання про запорізьких козаків, їх традиції, побут, звичаї; сприяти патріотичному вихованню, осмисленню себе, своєї особистості як частини великого українського народу; пробуджувати національну свідомість; загартовувати дітей фізично i морально.
































Немає коментарів:

Дописати коментар