Ми – українці – велика родина,
Мова і пісня у нас – солов’їна.
Квітне в садочках червона калина.
Рідна земля для всіх – Україна.
У Городоцькій бібліотеці для дітей було проведено НАРОДОЗНАВЧО-МУЗИЧНО-РОДИННЕ СВЯТО «УКРАЇНСЬКОМУ РОДУ НЕМА ПЕРЕВОДУ».
Захід почали зі врученням хліба-солі на вишитому рушникові, як символ гостинності українського народу.
Святково зібрані учасники свята – учні 2-Б класу початкової школи зі вчителькою Світланою Григорівною Нагуляк розповіли присутнім про звичаї та обряди українського народу, наголошували наскільки важливо знати, любити та поважати свою Батьківщину.
Глядачі свята, батьки, вчителі, учні 2-а класу, дізнались багато цікавого про українські традиції за допомогою віршів, загадок, таночків, оспіваних пісень під акомпанемент вчительки музики Мисик Т.Д. – «Веселкова»,«Козачата», «Біла паляниця», «По дорозі жук», «Наша хатинонька» , «Зеленеє жито» та ін. Зіграли майстерно хлопчики й дівчатка народну гру «Жучок». Усі присутні малята заспівали разом пісню «Козачата» і довели, що є дійсно справжніми нащадками славетних козаків.
Бібліотекарі до заходу підготували книжково-ілюстративну виставку «Я – дитина України», на якій є книги з традицій та звичаїв українців, символи, обереги, свята України, а для найменших читайликів зібрані прислів’я, приказки, загадки та казки.
До заходу були залучені і батьки, що символічно всіх об’єднало з великим українським Родом. Гарні побажання пролунали всім присутнім від завідуючої директора початкової школи Оксани Миколаївни Ринди.
Українці – співоча нація, а пісня українська – невмируща, тому  усі присутні і дорослі, і маленькі виступаючі запівали пісню «Зеленеє жито».
Захід провели у теплій дружній атмосфері, усі відчули себе великою родиною, а з таких родин і складається великий український рід. На закінчення свята діти та батьки пригостились короваєм.

Наша земля, рідна оселя, мова солов’їна, невмируща пісня, червона калина та плакуча верба – все це і є наша Батьківщина, тож любімо її, поважаймо, шануймо, щоб бути гідними доньками та синами нашої неньки України і тоді, дійсно, українському роду – не буде переводу!





































Немає коментарів:

Дописати коментар