1 березня відзначається Міжнародний день котів. Тож, у цей перший день весни Городоцька бібліотека для дітей презентує книжково-ілюстративну виставку «Вухолапохвіст», де зібрана весняна добірка з енциклопедичними книгами та найкращими художніми книгами про всіх вусатих-смугастих, пухнастих, чорних, рудих і різнокольорових, тих, що гуляють самі по собі, і навіть тих, що носять казкові чоботи – про найпопулярніших домашніх тварин у всьому світі. Цікаву та корисну інформацію описують енциклопедії, вірші, романи, оповідання й есе, присвячені цим пухнастим вихованцям. В енциклопедіях написано про історії котячого племені, про те, що вміє і розуміє кішка, як влаштовано її тіло і як вона виводить потомство. Також ви знайдете безліч малюнків і фотографій, опису основних і найбільш красивих порід кішок.

Як підрахували науковці, котів на планеті – близько півмільярда. Котячі образи стали з’являтися в міфах, легендах, віршах, оповіданнях. Самому древньому зображенню кішки майже чотири тисячі років! І якщо раніше кішку тримали заради користі, то зараз її можна завести і заради задоволення. Тільки необхідно пам’ятати, що вихованець велика відповідальність: про нього треба дбати, правильно годувати і поїти.

Але, не варто забувати, що не всі кішки одомашнені. У світі ще багато-багато диких кішок. Наприклад, в Україні кіт лісовий найбільше поширений на Закарпатті. Живе він переважно у глухих дубових, дубово-грабових, букових і мішаних лісах. Зовні дикий кіт дуже схожий на звичайних котів, лише трошки більший. Кіт лісовий занесений до Червоної книги України.

Вітаємо всіх любителів кішок зі святом, цінуйте своїх «домашніх тигрів», бо як казав Віктор Гюго, – «Бог створив кішку для того, щоб у людини був тигр, якого можна погладити».

Навіть у найстаріших бібліотеках світу завжди мешкали коти. А у нашу бібліотеку котики ходять також читати!!!

Отож, юні, дорослі та маленькі котолюби, готові поринути у світ пригод зі своїми улюбленцями?









Немає коментарів:

Дописати коментар