У Городоцькій бібліотеці для дітей відбувся День читання книг Сергія Гридіна «Відверто, актуально і…» та презентація виставки його сучасних творів. Цікавий, харизматичний український письменник Сергій Гридін став популярним завдяки поєднанню у своїй творчості різних жанрових різновидів прози для дітей – серед його творів є казкові, пригодницькі та реалістичні повісті. Запропоновані видання стосуються важливих й актуальних тематичних і психологічних тем для дітей 7–18 років.

Він є автором книг для дітей молодшого віку: «Кігтик Ковбаско» та дитячої трилогії про комп’ютерного віруса Федька:«Федько, прибулець з інтернету», «Федько у віртуальному місті», «Федько у пошуках чупакабри». Ці казкові повісті про прибульця з Інтернету, який з’явився у квартирі звичайного школяра Сашка Біленького, любителя віртуальних ігор, набули великої популярності.

Взагалі тема творчості Сергія різні етапи становлення особистості. За час своєї літературної діяльності він зумів стати символом нової української підліткової літератури, описує досі неприйнятні теми в українській дитячій літературі – труднощі у школі та серед однолітків, несприйняття себе самим та іншими, недооцінення власних здібностей, невзаємна закоханість, підлітковий шеймінг, недостатня підтримка з боку дорослих, втрата, агресія, дискримінація і т.д., така література дає молоді необхідний досвід і, можливо, захистить від безпорадності в несподіваних ситуаціях. Автор створив низку оповідань для тінейджерів, з-поміж них «Відчайдушні», «Не такий», «Незрозумілі», «Не ангел», «І паралельні перетинаються» та «Дорослі зненацька». Також письменник підготував кілька творів для дорослих читачів: «Сапери», «Віраж», «Чужий». Оповідання виходили у збірках «Мама по скайпу», «Така любов», «Любов така», «10 історій для хлопців», до серії «Теплі історії», «19 різдвяних історій», «І це теж зробила вона».

Книжка «Федько у пошуках чупакабри» потрапила до «довгого списку» премії «Дитяча Книга року ВВС – 2012». Повість «Не такий» – у короткому списку «Дитяча Книга року ВВС», книжку також відзначено як «Кращу книгу Рівненщини» у номінаціях «Краще видання для дітей» (2013) та «Краще видання для юнацтва та молоді» (2015).

Усім бажаючим користувачам книгозбірні пропонуємо переглянути, перечитати і обговорити прочитанні повісті автора.








Немає коментарів:

Дописати коментар