У березневі «шевченківські» дні Городоцька бібліотека для дітей прийняла участь в обласному віртуальному марафоні «Хмельниччина читає Шевченка».

Захід складався з кількох інформ блоків. Спочатку читачі дитячої бібліотеки прийняли естафету і прослухали твори Шевченка за участю читачів Волочиської бібліотеки для дітей. Потім читачі Городоцької бібліотеки для дітей декламували поезію, співали пісні на слова поета і передавали челендж для дітей Ізяславської бібліотеки.

Пам’ять видатного українського митця вшанували читачі-учні ліцею №1: Маланюк Христина «Садок вишневий коло хати», Солянко Кароліна «Минають дні, минають ночі…», Гзуля Анастасія «Русалка»,  Попович Єлізавета «І мертвим, і живим..», Борщовецька Ілона «Сон», Косар Софія «Лілея», Цісельська Тетяна «Доля», Цвинтарна Вікторія «Ой три шляхи широкії», Мороз-Новосад Іванна «Думка». Захід пройшов у веселій, невимушеній атмосфері. Родзинкою заходу стала пісня на слова Тараса Григоровича «Реве та стогне Дніпр широкий» виконана Христиною Маланюк. На завершення марафону відбувся огляд тематичної книжково-ілюстративної виставки «Любов і шана вічна Кобзареві».

Дякуємо усім юним читцям, які прийняли участь у марафоні, а також директорці ліцею№1 Станиці С.В., вчителям Слободян С.В., Савченко Н.В., директорці дитячої художньої школи Олішевській В.В.(за надані художні картини, ілюстрації до творів Шевченка) які допомогли у проведенні.

Святкування річниць Шевченка ще раз засвідчило той факт, що Тарас Григорович – це не просто видатна особистість, поет, художник, просвітник, основоположник української літературної мови та нової української літератури. Тарас Шевченко – це національний герой, символ єднання української нації, уособлення свободи, код українства, неосяжне й багатогранне явище української культури.


























Немає коментарів:

Дописати коментар