УВАГА, ШКІЛЬНИЙ НОН-ФІКШН!!!

Пропонуємо найсмішнішу книжку про школу «Школознавство», яка пізнавально і з гумором допоможе дітям переосмислити своє ставлення до школи! Вона зацікавить вас історією та культурою України й світу без зазубрювання – у пригодах та захопливих оповідях; познайомить читачів зі способами викладання та предметами, які значно відрізнялися від сучасних. А ще, через усю книжку тягнеться важлива думка: вчитися – не повинність і кара небесна, а ПРИВІЛЕЙ!






Думаєте, саме у вас найнудніші підручники, найсуворіші шкільні правила і найскладніші завдання? Зате не доводиться мити коней, як у школі на Січі. Або п’ять років поспіль учити саму латину й греку, як у єзуїтських школах. Або навчатись окремо дівчатам і хлопцям, як у давніх гімназіях.

І, до речі, якщо ви любите жахастики, вам теж сюди. Бо «Школознавство» – про школи, які існували в наших краях у різні часи. І, як ви переконаєтеся, мало що може зрівнятися за жахливістю зі школами, до яких ходили ваші пра-пра-пра-пра-прабабусі та пра-пра-пра-пра-прадідусі. Та чи все було аж так страшно? Побачите, занурившись у книгу!

Навіщо взагалі вигадали ті школи? І тут з’являється він! Перший супергерой цього розділу Лаврентій Зизаній! Він написав дуже популярний підручник церковнослов’янської мови, призначений для братських шкіл. І знаєте, як називалася ця довгоочікувана книжка? «Грамматіка словенска совершенного искусства осми частей слова». Тож щоразу, коли назва твого підручника здасться тобі дивною чи незрозумілою, пригадай оцю. І на душі одразу стане трошечки легше.

І там є слово «ніт» і кумедне використання коміксів, а ще Богдан Хмельницький за партою. А взагалі там все про шкільну освіту, розкладене по поличках, тобто по епохах, починаючи з темряви віків і до сучасних шкіл. Ви дізнаєтеся про те, якою була січова школа, хто такі єзуїти і чого навчали, і навіщо було вчити латину і давньогрецьку мову аж 5 років, чому не можна було пропускати уроки у братських школах, чому Тарас Шевченко ховався у бур’янах, коли вчився у дяка, тобто у парафіяльній школі, ну і ті, хто вчився у радянській школі, заностальгують за дитячими роками, коли вони були жовтенятками і піонерами... Після прочитання цієї книжки ви точно вивчите слово «дидаскал» і будете так називати своїх вчителів, чи принаймні директора школи і уявіть собі його реакцію!

Унікальність видання – це складові, що допомагають дорослим знайти правильні слова для обговорення психологічних моментів з дітьми та глибшого розуміння історичного контексту: друкована книжка, детальний бекґраунд за QR-кодом та ігрова закладка.

Ілюстрації Юлії Твєрітіної місцями нагадують віммельбух, стилізований під малюнки середньовічних художників. Комікси полегшують читання та сприйняття складних історичних понять і додають гумору, наближають текст до сучасних читачів.

Розрахований твір на дітей молодшого та середнього шкільного віку, проте буде цікаво й дорослим, зокрема вчителям, адже описані варіанти шкіл зі своїми особливостями і диватствами, які були в Україні в різні часи.

Написала книгу Галина Ткачук українська дитяча письменниця, літературознавиця, редакторка, книжкова блогерка, учасниця багатьох мистецьких акцій та проектів; народилась в місті Хмельницький. Авторка повістей для дітей «Вікно до собаки» (2011), «Вечірні крамниці вулиці Волоської» (2014), «Білка Квасоля та Опівнічний Пожирака» (2019), книжок-картинок для читачів-початківців: «Великодній пікнік», «Гойдалка під кленом», «Синя коробка», «Зелена білка», «Моя найтихіша книжка», збірки оповідань «Тринадцять історій у темряві» та пізнавальних книжок «Школознавство» і «Книжка про сміття» у співавторстві із авторами-підлітками.  Її книжки обожнюють діти тому, що вони веселі, дотепні, цікаві і ненав’язливо повчальні! «Гумор важливий для дітей. Їх цікавить книжка з гумором, каже письменниця. Адже коли діти жартують, вони почуваються в безпеці».

Буктрейлер за участю авторки Галини Ткачук  на видання «Школознавство» дивіться за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=yXlTzxcFjt8&ab_channel=%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%91%D1%96%D0%BB%D0%BA%D0%B0

Якщо тобі 6-16 років – приєднуйся до нас. У Городоцькій бібліотеці для дітей драйвово, тож не пожалкуєш! Сучасні, щирі, вражаючі, емоційні, дотепні й фантастичні книги для тебе!

Завдяки Українському інституту книги (УІК) та «Програмі поповнення фондів публічних бібліотек» читачі Городоцької бібліотеки для дітей отримали найкращі книги сучасної української та світової літератури.

Література для дітей та підлітків це суперздатність, суперскіл та суперможливість прокачати себе на повну! Читайте огляд і обирайте книги до особисто вашого смаку! https://www.crbgorodok.km.ua/1-1/

https://www.crbgorodok.km.ua/%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%96%D0%B1%D0%BB%D1%96%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%B4%D1%96%D1%82%D0%B5%D0%B9/

https://rbdgorodok.blogspot.com/

#Городоцька_бібліотека_для_дітей

#Український_інститут_книги #УІК #Українськийінституткниги #програмапоповненнябібліотечнихфондів

Немає коментарів:

Дописати коментар