Питання захисту прав дитини та, на жаль, їх порушення сьогодні постає особливо гостро. В межах відзначення Всеукраїнського Тижня права

📖 у Городоцькій дитячій бібліотеці🌞 відбулась презентація книжково-ілюстративної виставки 📚 «🅰️бетка моральності», на якій розміщені правознавчі видання🔖 з фонду бібліотеки, художні твори🔖, толерантні книжки🔖 для дітей, видання батькам🔖 про вихонтовано на важливості навчання дітей правилам поведінки в укриттях🔖, в небезпечних місцях🔖вання дітей, матеріали, де акцепід час повітряної тривоги
🔖.
За час війни у нашій державі кожна без винятку українська дитина🚸 у будь-якому разі зазнала порушень своїх законодавчо закріплених прав. Навіть якщо у дитини відсутні тілесні ушкодження, дитина не зазнала експлуатації, що завдають шкоди будь-якому аспекту добробуту дитини, сексуального насилля, катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження чи покарання, має місце порушення її основних прав. Під час війни порушуються всі права дитини: право на життя, право бути з сім’єю і громадою, право на здоров’я, право на розвиток особистості, а також право на турботу і захист.
Виставка розповість юному громадянину, що таке право та закон, які бувають права та обов’язки, чому так важливо дотримуватися порядку в державі та які права має кожна дитина, познайомить з Конвенцією ООН про права дитини🌐, навчить оцінювати різні ситуації та аналізувати їх, що допоможе в подальшому житті захистити себе і почуватися гідно в суспільстві.
Конвенція🌐 є доволі складним документом, в якому розповідають про права дитини: право на життя❤️; право на піклування і турботу❤️; право на достатнє харчування та дах над головою❤️; право на розваги, відпочинок і дозвілля❤️; право на освіту❤️; право на медичну допомогу❤️; право на приватне життя❤️; право висловлювати свою точку зору❤️. Усі діти🚸 рівні у своїх правах незалежно від походження, кольору шкіри, національності та статків батьків.
Юний друже, пам’ятай, що ти людина❤️, ніхто не може тебе ображати, бити, брутально і несправедливо поводитись з тобою, примушувати працювати на дорослих. Якщо твої права порушуються, ти можеш звернутися за допомогою та захистом до служби🔖 у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, поліції🔖 за місцем свого проживання, а також до Уповноваженого Верховної Ради України🔖з прав людини (Гаряча лінія🔖 - 0800-50-17-20).
Запрошуємо дітей та учнівську молодь до перегляду правознавчої літератури📕📗📘📙, читання Конституції України та інших міжнародних та національних законів та документів.
Отож, ЧИТАЄМО І ПЕРЕМАГАЄМО 💙💛❗️


Немає коментарів:

Дописати коментар