Відбулась незабутня онлайн-зустріч «Кілометри людського життя» з Світланою Талан, приуроченою до Всесвітнього дня книги та авторського права. Бібліотекарі Городоцької бібліотеки для дітей долучились на платформу meet.google.com та із захопленням послухали письменницю, поспілкувались й отримали масу позитивних емоцій.

Світлана Талан – одна з найпопулярніших українських письменниць сьогодення, членкиня Національної спілки письменників України, авторка багатьох творів, відомих в Україні та за її межами. Переможниця конкурсу Коронація слова (2011, 2012, Вибір видавця-2014). Володарка премії імені Пантелеймона Куліша (2019). Золотий письменник України.

Твори Світлани Талан змістовні, глибокі, змушують дивитися на життя по-іншому та спрямовані на виховання свідомості. Світлана Талан пише романи у жанрі «реальні історії», які їй підказує саме життя. Усі вони на гостросоціальну тематику, незмінним залишається одне – головна героїня її книжок – жінка-українка, сильна духом, зворушлива, ніжна, чуттєва, яка іноді помиляється, але її завжди веде за собою кохання: до чоловіка, до дітей, до батьківщини.

Творчий доробок складають романи, у яких долі героїв розгортаються в драматичних умовах війни на Сході України: «Оголений нерв» (2015), «Повернутися дощем» (2016), «раКУРС» (2017), «Матусин оберіг» (2018); також є твори присвяченні помаранчевій революції «Купеля» (2016);  події Голодомору висвітлені у книзі «Розколоте небо» (2014). Твори письменниці увійшли до дитячих електронних збірок та збірки для дорослих «Відлуння любові: жінки». Авторка веде постійну рубрику у журналі «Бористен», де щомісяця друкує публіцистичні статті про сучасне життя Донбасу по обидва боки лінії розмежування.

Книги Світлани Талан користуються великою популярністю читачів, бо вміщують у собі стільки життєвої мудрості, людської щирості,  і хочеться, аби ті розповіді були безкінечними – такі вони цікаві. Тож, не дивно, що при заочній зустрічі на пані Світлану посипався шквал запитань. Говорили і про творчі плани, і про улюблених письменників, і про перші розчарування, і про перше визнання. Адже прочитати книгу – це одне, а ось дізнатися історію написання роману, про тих людей, які стали прототипами героїв книги зі слів автора – це щось неймовірне.

Щиро дякуємо організаторам зустрічі та неперевершеній письменниці – Світлані Талан за цю зустріч, за книги, за талант і бажаємо  майстрині слова у передсвятковий день: творчої наснаги, незвичайних сюжетів, сміливих ідей, прекрасного здоров’я, великого числа шанувальників, вірного успіху і щастя в житті. Дякуємо!!!













Немає коментарів:

Дописати коментар