Цікаво та невимушено відбулась авторська прем’єра книги Оксани Радушинської «Про Царицю Громовицю і Кропив’яного Короля» у якій взяли участь працівники Городоцької бібліотеки для дітей на платформі ZOOM, організованою ХОБД ім. Шевченка.

Письменниця зі Старокостянтинова, Оксана Радушинська, надзвичайно талановита та популярна не лише на Поділлі, а й на теренах України, випустила 29-тий твір для дітей «Про Царицю Громовицю і Кропив’яного Короля». Цільова аудиторія діти 8-10 років. Сюжет казки дівчинка Василинка знайомиться з дівчинкою Блискавкою – своєю дзеркальною копією. У канву сюжету вплетені моменти українського фольклору. Жанр передбачає поєднання вигаданого, нереального сюжету з цілком реальними подіями. І неабиякий акцент зроблено на важливості збереження екології, бережного ставлення до природи та взаємозв’язку всього живого на планеті Земля.

Друковане видання «Про Царицю Громовицю і Кропив’яного Короля» до певної міри унікальне для Хмельниччини, і це передусім – великим форматом 30х42 см. Коли відкриваєш палітурку, складається враження, що прочиняються двері у казковий світ. Книжка надрукована по програмі підтримки книговидання обласних письменників. Разом із паперовим варіантом створено аудіоваріант казки, до озвучення якої долучились багато відомих людей Поділля. Музичне оформлення написав Іван Пустовий. Аудіоказку можна послухати за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=YaY0kiAC-uk&ab_channel=%D0%9E%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%A0%D0%90%D0%94%D0%A3%D0%A8%D0%98%D0%9D%D0%A1%D0%AC%D0%9A%D0%90.

Крім того, авторка видала ще багато інших творів як для дорослих, так і для дітей.

У Городоцькій бібліотеці для дітей теж є примірник цієї унікальної книги-казки, тож, після карантину запрошуємо усіх бажаючих до дитячої книгозбірні ознайомитись з дуже цікавою книгою!












Немає коментарів:

Дописати коментар