Нещодавно бібліотекарі Городоцької бібліотеки для дітей побували на заочній арт-зустрічі з письменником Артуром Закордонцем «Дорослі-недорослі оповідки», до якої долучились за допомогою платформи meet google.

Артур Закордонець відомий український письменник-фантаст, поет, ветеран бойових дій, автор збірки віршів «Повнозвучна тиша», колективної збірки «Війною ограновані поезії», романної фентезі-трилогії - «Відунський сокіл», «Таємниці багряних велетнів», «Багряний сокіл», роману «Гримуля», співавтор збірки оповідань «Мить краси», «Український пост апокаліпсис».

Артур Венедиктович є дипломантом «Коронації слова» 2015 року, нагороджений спеціальною відзнакою від Дари Корній і Тали Владмирової в номінації «Українське сучасне фентезі» за роман «Відунський сокіл», переможець конкурсу оповідань «Український постапокаліпсис», член літературної спілки «Огневежа». Його твори друкувались в обласній газеті «Подільські вісті», в журналах «Склянка часу», «Однокласник» й альманахах.

Книги Артура Закордонця про дитячий світ в якому світло і добро, вигадка і трішки реальності, але є і  чимало потаємного та інтригуючого. Кожен, від підлітка до дорослого, віднайде щось для себе. Письменник-фантаст творить справжню «кінгівську» моторош в нашій сучасній літературі: твір «Гримуля» це українське «Воно» навиворіт, це історія про дітей, але не для дітей. Про дітей та витворених ними монстрів, котрі прориваються крізь свою безмежну наївну уяву до реальності, щоб захищати, оберігати й нести на вулиці істинний потойбічний жах, народжений із покинутих та забутих іграшок у кімнатах дитсадків.

Діти рідко думають словами 
Діти часто думають світами 
І думками створюють світи 
Неповторні, наче очі мами, 
Добрими населені казками... 
Ми колись там жили, я і ти…

На онайн-зустрічі дізнались біографічні дані автора, цікаві факти життя, химерні випадки майстра слова та розуміння літературного віяння. Щирі та чесні поезії пана Артура та відкриття у його прозі жанру фентезі української сучасної літератури продемонструвати дивовижний світ, в якому ми живемо, але котрий невідомий кожному по-своєму.

Тож, дякуємо організаторам та письменнику Артуру Закордонцю за цікаву зустріч і бажаємо у Всесвітній день книги та авторського права нових підходів, поглядів, цікавих сюжетів, глибокого натхнення та легкого пера, зі святом!!!











Немає коментарів:

Дописати коментар