Працівники бібліотеки для дітей Городоцької ОТГ долучились до онлайн-знайомства з В’ячеславом Купрієнком автором книги «Мишасько і розгардіяш» на платформі ZOOM, організованою ХОБД ім. Шевченка.

В’ячеслав Купрієнкописьменник, музикант, автор та виконавець пісень, лауреат різноманітних пісенних конкурсів, один з яких «Пісні народжені в АТО», має 10 власних пісенних альбомів, волонтер, офіцер, афганець, знавець китайської мови.

Книжка «Мишасько і розгардіяш» розрахована на дітей 6-11 років, з кумедними малюнками, вчить добру та любові. Головний герой Мишасько своїми пригодами допомагає дітлахам пізнавати світ, бути вільними у думках і прагненнях, показує, як важливо йти за своєю мрією. «Мрія має бути своя, власна, міркував собі Мишасько, ріднесенька, солоденька, найпотаємніша, най-найулюбленіша». Мишасько найбільше у світі полюбляє мріяти, а, як набридне мишеняті лежати, мріянку свою мріяти, він вирушає у пошуках пригод. Заінтриговані? Тоді мерщій дізнавайтеся подробиці у казковій повісті.

Спершу В’ячеслав видав «Мишаська» російською мовою, а потім аж кілька років тривала кропітка робота над українським перекладом. Книжка у 2019 році вийшла з друку українською мовою, завдяки чудовому перекладу Тетяни Яровіциної та Ігоря Рубцова.

На закінчення заочної зустрічі В’ячеслав Миколайович подарував усім присутнім виконання під гітару своїх веселих й чуттєвих пісень. Тож, дякуємо дитячому письменникові за цікаву, пізнавальну зустріч!













Немає коментарів:

Дописати коментар