УВАГА, МАГІЯ ПРИРОДИ!!!

Якщо тобі 6-16 років приєднуйся до нас. У Городоцькій бібліотеці для дітей драйвово, тож не пожалкуєш! Сучасні, щирі, вражаючі, емоційні, дотепні й фантастичні книги для тебе!

Мабуть не знайдеться в світі такої людини, яка б не любила природу. А рослини – безцінний дар природи. Їх значення важко переоцінити. З давніх-давен історія людства пов’язана з ними. Рослини годують, одягають, зігрівають,лікують, рятують. Рослини – це посуд і меблі, це будинки та обереги. У піснях, казках, прислів’ях, легендах оспівані, опоетизовані, наділені магічною силою.

Свято Купала одне з давніх дохристиянських свят східних слов’ян. Повсюди в Україні рекомендувалось збирати на Івана Купала лікарські рослини – «купальське зілля». Збирали до сходу сонця, допоки рослини вкриті росою. Така собі «домашня аптечка», подарована людям її величністю Природою.

Пропонуємо вашій увазі нові видання українських письменниць: «Таємничий світ рослин» Наталії Кокар та «Зелені чари» Зірки Мензатюк, в яких популярно розповідається про дивовижний світ рослин та про необхідність його збереження. Представлені книги знайомлять з лікувальними властивостями рослин, правилами їх збирання та використання в народній медицині.

У посібнику «Таємничий світ рослин» ви дізнаєтесь: чому айсберги бувають криваво-червоних кольорів, а фламінго рожеві, як завдяки діатомовим водоростям була започаткована нобелівська премія, що рослини мають власний «імідж», а ще є «рослини-гуртожитки» і «комахи-фермери». Тут вміщено цікаві факти, дивовижні дослідження і ще багато надзвичайної інформації, що неодмінно вам сподобається, адже це дивовижний, таємничий і просто неймовірний світ рослин. У цій книзі є яскраві ілюстрації та схеми, які допоможуть вам краще все запам’ятати та, перебуваючи в подорожі, приємно здивувати своїх рідних та друзів.

Квітують луки! Цвіте усе зело, а кожна квітка ніби промовляє. Про що ж вони хочуть розказати? Книга «Зелені чари» знайомить юних читачів зі знаними і маловідомими рослинами України, їхніми чарівними й реальними властивостями, а також розповідає про пов’язані з ними легенди, повір’я та народні звичаї. Письменниця Зірка Мензатюк давно намагалася розгадати про що шепочуть луки, промовляють квіти, мовчать ліси: «вивчала» рослини, дослухалась до народних переказів і легенд про відомі та незнані, поширені й дуже рідкісні рослини. «Зелені чари» саме про це сприйняття природи, чудодійні властивості зілля, необхідність збереження зеленого світу. Гарна пізнавальна книга, яка вчить любити рідний край й уважно дивитися на різноманітні рослини, кожна з яких має свою історію, особливості і призначення.

 «Ліс без папороті - не ліс… Здебільшого чарівними народ вважає рідкісні або й небувалі, вигадані рослини, як едельвейс, аконіт чи казкова розрив-трава. Папороть до рідкісних не належить. А проте саме вона найвідоміше, найчарівніше зілля нашої землі. Вірніше, її таємничий цвіт, що нібито з’являється в ніч на Івана Купала...». – описується в оповіданні «Цвіт папороті» з книги «Зелені чари».

Тож, подякуємо рослинам за те, що дарують нам здоров’я і силу, прикрашають наше життя, і пообіцяємо, що будемо завжди берегти зелений світ, без якого людина не може існувати.

Завдяки Українському інституту книги (УІК) та «Програмі поповнення фондів публічних бібліотек» читачі Городоцької бібліотеки для дітей отримали найкращі книги сучасної української та світової літератури.

Література для дітей та підлітків це суперздатність, суперскіл та суперможливість прокачати себе на повну! Читайте огляд і обирайте книги до особисто вашого смаку! https://www.crbgorodok.km.ua/1-1/




Немає коментарів:

Дописати коментар