УВАГА, ТРЕВЕЛОГ-РОМАН!!!


Пропонуємо нову, динамічну, захоплюючу й надихаючу книжку «Шпигунки з притулку «Артеміда»» молодої талановитої української письменниці Наталії Довгопол. Напевно, у шпигунів у дитинстві грали всі, і не важливо, дівчина ви чи хлопець. Це було дуже весело – приміряти на себе різні ролі та темпераменти. Так от, для тих, хто полюбляє шпигунські теми, радимо надихнутися сильними і сміливими шпигунками.

Початок ХХ століття. Десь на мальовничих просторах Австро-Угорщини розташований притулок «Артеміда». Не просто притулок – таємна школа, де під пильним оком суворого гера Фрідріха готують професійних шпигунок. Кожна «артеміда» по закінченню навчання повинна виконати місію, яку підготував для неї вельмишановний гер Фрідріх. Цим вона підсумує всі роки навчання, відточить навички та доведе свою готовність до виконання шпигунської роботи.

Захоплива та динамічна історія пригод зовсім різних дівчат. Четверо харизматичних шпигунок – четверо вихованок таємного притулку «Артеміда» – одна від однієї гарніша і талановитіша, таких відважних, таких холоднокровних і таких відданих добру – японка Амелі, гречанка Мірто, американка Глорія й українка з дивним іменем Поль. Ясна річ, це все псевдоніми, адже у шпигунській справі багато таємниць. На них чекають неймовірно складні випробування. Складні саме через те, що під час виконання кожна з дівчат зустрінеться зі своїми власними «демонами», і успіх залежатиме лише від здатності кожної боротись з ними.

Події розгортаються в чотирьох точках Земної кулі в роки перед Першою світовою війною. 1913 рік. Смірна в Греції, маленьке містечко біля столиці Японії Токіо, консервативний американський Бостон, і, нарешті, – Київ напередодні Всеімперської спортивної олімпіади. Авторка поєднала вигадані події з реальними, описуючи справжні київські ландшафти, а також міський побут у різних його проявах – фривольні кафешантани, старовинні вулиці, щойно заселений Труханів острів, початки емансипації. Атмосфера різних країн і міст відтворена так детально, що з головою поринаєш в ті часи, мандруєш і відкриваєш зовсім інший світ.

Хоча історія відбувається на початку ХХ століття, проблеми в творі піднімаються дуже актуальні для сьогодення: тілесність, гендерні стереотипи, моральні травми. Сучасні дівчата, сучасні проблеми, надзвичайно широка географія розповіді й доречний іронічний гумор всі ігрідієнти для захопливого роману для старших підлітків.

Роман «Шпигунки з притулку «Артеміда»» отримав другу премію в конкурсі «Коронація слова 2019», і отримав низку інших відзнак, у тому числі титул «Найкращої підліткової книги 2020 року» від книжкової премії «Еспресо. Вибір читачів».

Дуже рекомендуємо книгу для тих, хто любить пригоди у різних географічних точках; хто ненавидить не дочитувати до кінця; хто обожнює простий, легкий стиль; хто збирається у відпустку; хто давно не відкривав жодної книжки і мріє повернутися до читання.

Якщо маєте бажання переглянути буктрейлер книги «Шпигунки з притулку «Артеміда»»  дивіться за посиланням: 


або


Якщо тобі 6-16 років  приєднуйся до нас. У Городоцькій бібліотеці для дітей драйвово, тож не пожалкуєш! Сучасні, щирі, вражаючі, емоційні, дотепні й фантастичні книги для тебе!

Завдяки Українському інституту книги (УІК) та «Програмі поповнення фондів публічних бібліотек» читачі Городоцької бібліотеки для дітей отримали найкращі книги сучасної української та світової літератури.

Література для дітей та підлітків це суперздатність, суперскіл та суперможливість прокачати себе на повну! Читайте огляд і обирайте книги до особисто вашого смаку! https://www.crbgorodok.km.ua/1-1/

https://www.crbgorodok.km.ua/%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%96%D0%B1%D0%BB%D1%96%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%B4%D1%96%D1%82%D0%B5%D0%B9/


Немає коментарів:

Дописати коментар