Сім’я, родина, рід… До цих головних надбань людського суспільства ми, українці, завжди ставилися й ставимося з особливою святістю та повагою. У Городоцькій бібліотеці для дітей до Міжнародного дня сім’ї відбулась презентація книжково-ілюстративної виставки «Родина, я і Україна», ярмарки ідей «Усе для батьків і дітей», де розміщені кращі дитячі книги про сім’ю, які є зразком високого художнього слова – прози і поезії, виховують у дітей почуття прекрасного і роблять їх життя повнішим, цікавішим.

Також працівники дитячої книгозбірні долучились до онлайн-зустрічі «Матусин оберіг» із відомою українською письменницею Світланою Талан. Історія успіху однієї з найпопулярніших українських письменниць сьогодення та її книжок полягає в тому, що сюжети романів взяті з життя. Книги пані Світлани допоможуть зрозуміти помилки, загоїти душевні рани, молоді пізнати реалії справжнього життя й кохання. Головна героїня її книжок – жінка-українка, сильна духом, зворушлива, ніжна, чуттєва, яка іноді помиляється, але її завжди веде за собою кохання: до чоловіка, до дітей, до батьківщини.

У відділі для молодших читачів розміщена постійнодіюча виставка-порада «Малятам, їхнім мамам і татам». Це досить цікава добірка книг для сучасних батьків, яка вміщує у себе матеріали про процес виховання, питань педагогіки, психології сімейних стосунків, організації дозвілля, правова література, книги про здоровий спосіб життя.

Для дошкільнят популярні сьогодні книжки-картинки, книги-віммельбухи, артбуки, книжки-розкладанки, казки, доповненні реальністю з інтерактивними іграми, що розвивають емоції, тактильні відчуття, стимулюють самовираження дитини, розвиток мови, активність. Книги, яскраві листівки і навіть іграшки допомагають дітям дізнатися, як поводитись на вулиці, як правильно переходити дорогу, користуватися електроприладами, як уникнути небезпечних ситуацій. Цікавими та корисними для батьків та дітей стануть періодичні видання: «Смайлик», «Жевжик», «ВДГ», «В гостях у казки», «Малятко», «Чарівна принцеса», «Діточки-квіточки, матуся, бабуся», «Колосочок» та інші.

Сімейні читання – це своєрідна давня традиція інтелігенції, збереження контакту батьків і дитини. Це форма спілкування, в якій беруть участь як мінімум троє: дитина, батьки і автор книги. Книги, прочитані саме в дитинстві, часто запам’ятовуються на все життя, впливають на подальший розвиток, світосприймання, формують певні норми поведінки.

Саме 20 вересня 1993 року відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН було запроваджено Міжнародний день сім’ї, який відзначається щороку 15 травня.

Найдорожче, що є в житті – це сім’я! Це джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, те, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини – ось мірило розвитку і прогресу країни.

Читайте разом зі своїми дітьми! Адже разом прочитана книга – це ваше спільне нове не лише смислове, але й емоційне поле, яке не тільки дає простір новим темам для спілкування, а й зачіпає глибинні струни сердечні й душевні.

Тож зичимо вам любити і цінувати своїх батьків, прабатьків, дітей, онуків, сестер та братів. Бажаємо відчувати любов і шану до кожного українця, знати і вірити у те, що українці – одна велика сім’я!
















Немає коментарів:

Дописати коментар