Щорічно у третю суботу травня в Україні відзначають День Європи. Для українців – це особливий день, адже Україну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура. У Городоцькій бібліотеці для дітей відбулась презентація книжково-ілюстративної виставки «#Читай. #Мрій. #Мандруй.», яка містить добірку книжок дітям і підліткам про географію, історію, Конституцію, населення, мови, культуру, політику, устрій Європейського Союзу. Крім того, на виставці містяться найпопулярніші художні книги, які читають діти у кожній країні Європи. Також пропонуємо літературу різними іноземними мовами, зокрема польською, англійською, німецькою та ін.

Перше визнання Дня Європи відбулось у Раді Європи в 1964 році. Пізніше Європейський Союз почав відзначати свій власний Європейський день на відзначення декларації Шумана 1950 року, внаслідок чого деякі називають її «Днем Шумана». День Європи, разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном, є символом ЄС як політичної сили. Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи. До речі, у 1887 році в Закарпатті (яке тоді перебувало у складі Австро-Угорщини) у Верхнетісянській улоговині на правому березі Тиси було встановлено двометровий геодезичний знак, що позначає географічний центр Європи.

Тож, запрошуємо усіх бажаючих до дитячої книгозбірні ознайомитись з книгами, що стануть у пригоді для вивчення європейських країн.









Немає коментарів:

Дописати коментар