Красива вишита сорочка з давніх-давен являлась ідентифікатором будь-якого українця, це ДНК нації. Цьогоріч святу виповнюється 15 років. До Всесвітнього дня вишиванки у Городоцькій бібліотеці для дітей відбулось СВЯТО «Барвиста вишиванка».

Захід розпочала вчителька української мови та літератури Городоцького ліцею№1 Слободян Світлана Василівна. Слухачі-учні 8-в класу ліцею№1дізнались історію виникнення свята, опис розвитку народного мистецтва – української вишивки.

Не залишилися байдужими підлітки від перегляду відеопрезентацій «Вишиванка – свято національної єдності», «Історія українських вишиванок»,«Техніка вишивання різних регіонів України» та ін. Зацікавила присутніх книжково-ілюстративна виставка – мандрівка «Мистецтво давнє, дивовижне».

Завершилася зустріч флешмобом «Вишиванку одягай – Україну кохай!» на ганку бібліотеки.

Метою заходу є популяризація вишитого етнічного одягу та вшанування українських традицій. Адже, вишиванка для українця не лише одяг, не лише вбрання, яке вдягається у найважливіші дні життя або на свята. Це національна святиня, оберіг, бо символізує собою і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Сподіваємось, що ми будемо пам’ятати та примножувати добрі традиції, передавати їх нашим нащадкам, шанувати історію України, зберігати її духовні цінності.

Хочеться побажати, щоб юні читачі завжди пам’ятали, що нас, – українців, – поважатимуть доти у світі, доки ми поважатимемо самих себе, доки ми пам’ятатимемо про своє коріння і шануватимемо наші традиції!
























Немає коментарів:

Дописати коментар